Steigerbuizen hoekbank kampen

Hoekbank Kampen

Hoekbank Emmen

Hoekbank Emmen

Hoekbank Balkbrug

De nieuwkomer met dikke balken van douglas hout
€ 1.399,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Hoekbank Balkbrug

OMSCHRIJVING

1) Nieuw in het assortiment
2) Uitstekend zitcomfort.

De hoekbank Balkbrug is een comfortabele en duurzame douglashouten loungebank van balken 12x12 cm . Door de comfortabele zit kunt u heerlijk genieten in deze bank. In combinatie met kussens is de bank een aanwinst voor iedere tuin. De balken van het zitgedeelte van het kleinste deel lopen door wanneer u niet kiest voor hoek in verstek.
Wanneer u wel kiest voor hoek in verstek wordt het zitgedeelte in verstek gezaagd.

De kleuren van de kussens kunt u vinden onder het kopje kussens. Een uitbreiding met een bijpassende hocker, salontafel of loungestoel(en) is mogelijk! Zie hiervoor ook de gerelateerde producten onder aan de pagina. Voor de diverse mogelijkheden qua kussens kunt u terecht op de kussenpagina.

Andere maten gewenst? Neem contact op voor prijzen en mogelijkheden!

Wij adviseren u om de bank door ons te laten behandelen met een olie. Voordelen hiervan zijn dat doordat wij de banken in onze spuitcabine behandelen we het gehele oppervlakte van alle planken bereiken en hierdoor geen delen overslaan. De buitenolie trekt in het hout en zorgt voor een langere levensduur van de bank. Tevens is het hout hierdoor beter bestand tegen weersinvloeden. Hierdoor hoeft de bank pas na ongeveer 2 jaar opnieuw behandeld te worden afhankelijk van de staat van de bank en de intensiteit van het weer wat de bank te verduren heeft gehad. Dit is een kwestie van de bank licht opschuren en de olie aanbrengen. De kopse kanten van het hout zullen in verloop van tijd bijkleuren maar zullen in het begin nog wat lichter zijn.

De standaarduitvoering van deze hoekbank is niet gepoedercoat. Als u de hoekbank graag gepoedercoat wilt hebben, dan kunt u dat hierboven bij de opties instellingen.

Indeling bank:

De maten die u selecteert zijn altijd de buitenmaten uitgaand volgens onderstaande afbeelding.

Meer informatie
Totale diepte bank 95 cm
Zitting diepte 60 cm
Zitting hoogte 32 cm
Hoogte rugleuning vanaf grond 3 balken/73 cm 4 balken/88 cm
Hoogte rugleuning vanaf zitting 3 balken/41 cm 4 balken/56 cm

BEHANDELING BINNEN

Voor binnen meubelen kan er worden gekozen voor een kleurbehandeling (beits) en een beschermende behandeling (lak).

Beits:
Onbehandeld steigerhout heeft een bruine kleur. Dit kan behandeld worden met een beits of dekkende RAL-kleur. Beits is zeer goed vochtregulerend waardoor het vocht door de beitslaag naar buiten kan, zonder dat de verflaag beschadigd. Beits is verkrijgbaar in naturel, white-wash en grey-wash waarmee u het steigerhout kunt kleuren. Daarnaast kunnen we het hout ook voorzien van een dekkende verflaag in elke RAL-kleur.

(Onbehandeld - Naturel - Grey wash - White wash)

Lak:
Lak vormt een “toplaag” over het hout, waardoor het hout beschermd wordt tegen vochtintrede. Wij adviseren deze beschermende laag dan ook vooral bij badkamer meubels en eettafels. Wij gebruiken een matte, transparante lak zodat de beschermende laag zo min mogelijk zichtbaar is. Houdt echter wel rekening mee dat het hout iets donkerder wordt wat na verloop van tijd weer iets afneemt. Let wel op, lak biedt bijvoorbeeld geen bescherming tegen stoffen als aceton (nagellak verwijderaar).

BEHANDELING BUITEN

Wij adviseren om onze buitenmeubelen te behandelen met een olie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor onze buitenmeubelen van steigerhout. Behalve dat het hout beter bestand is tegen weersinvloeden wordt de levensduur er ook door verlengd. Als het meubel behandeld is hoeft u in principe de eerste twee jaar het meubel niet te onderhouden. Als u het meubel onderhoud dan dient u de bank licht op te schuren en opnieuw te behandelen met een olie. Tevens kan het meubel behandeld worden met een dekkende verf. Behalve de standaard drie kleuren die wij aanbieden kunnen wij het meubel ook behandelen met vrijwel elke andere kleur. De diverse behandelingen zijn bij ons per 1L en 2,5L na te bestellen.

Om te zorgen dat wij aan iedereen zijn wensen voldoen bieden wij de volgende behandelingen aan:

Naturel olie
De perfecte neutrale behandeling voor buiten. De kleur blijft redelijk gelijk aan de onbehandelde kleur, het trekt iets de kleur van het natuurlijke hout naar boven. In de olie zit een licht grijs pigment wat mooi op de knoesten van het hout zichtbaar blijft. Bij herhaaldelijk gebruik / onderhoud zal het meubel grijzer worden per behandeling. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

White wash olie
Een niet dekkende behandeling waarbij de kleur van de gekozen houtsoort nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. White wash komt het beste tot zijn recht op oud steigerhout. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Grey wash olie
Dit is ook een niet dekkende behandeling waarbij de kleur van de gekozen houtsoort nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Nano coating:
Nano coating is een impregneermiddel dat wordt gemaakt op basis van water. De coating zorgt ervoor dat het hout wateraf- en vuilafstotend wordt maar toch kan blijven ademen. De coating kan op vele houtsoorten zoals steigerhout en douglas worden toegepast. Wij raden aan om op horizontale delen jaarlijks een nieuwe laag aan te brengen. Dit kan eenvoudig met onze kant en klare spuitflessen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor gebruik!

Waar moet je op letten bij nano coating?

 • Wanneer u het gaat aanbrengen mag het niet te koud of te warm zijn.
 • U dient slechts één laag aan te brengen met spuit of roller.
 • U kunt nano coating ook aanbrengen over een beits laag.
 • Breng de nano coating altijd aan op een vetvrije ondergrond.
 • Nano coating is transparant en vertraagd de groei van schimmels/algen.
 • Na aanbrengen moet de coating 24 uur drogen.

RAL verf:
Dekkende verf, zijdeglans RAL kleur. Een dekkende behandeling welke zowel voor binnen als buiten geschikt is. Bij buiten gebruik zal het meubel sneller opnieuw behandeld moeten worden in vergelijking met een olie, zeker de vlakke delen zijn onderhevig aan weer en wind.

HOUTSTALEN

Wij bieden u de mogelijkheid om houtstalen toe te sturen. Let wel op, behandelingen van hout kunnen anders uitpakken dan de houtstaal. Hout is een natuurproduct dat afhankelijk is van het gebied waar de boom vandaan komt, de ligging in het bos, het klimaat, hoe lang geleden is het hout gekapt enz. Dit alles kan invloed hebben op de opname van de behandeling door het hout. Ook kan er verschil zitten doordat het meubel pas gespoten is en de kleurstaal al langer ligt. U kunt dan ook niet reclameren mocht de houtstaal afwijken.

KUSSENS

Schuim:

Wat is een loungebank zonder heerlijke kussens?
Of u nu kiest voor een strakke of comfy look met plofkussens, onze dames maken de kussens perfect op maat. Voor beide opties gebruiken we een 10cm zitkussen met een SG35 kwaliteit. SG staat voor soortelijk gewicht, het getal geeft de hoeveelheid product per volume aan. SG35 is dan ook een zeer stevig schuim, waardoor er geen kans is op zitkuilen. Voor de "strakke" rugkussens gebruiken we 8cm dik SG30 schuim. De plofkussens worden gevuld met vlokken van hetzelfde materiaal.


Stof:
U heeft de keus uit standaard en exclusieve Sunproof stof
De kwaliteit tussen standaard en exclusieve kussens is hetzelfde. De standaard stof is een gladde éénkleurige stof, de exclusieve stof is bijvoorbeeld meerkleurig, geweven of met een motiefje. Sunproof® outdoor stoffen zijn getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stoffen maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft. Daarnaast beschikken Sunproof® stoffen ook over alle andere noodzakelijke eigenschappen voor buiten zoals water- en vuilafstotend, chloor- en zeewaterbestendig, schimmelvrij, etc. En natuurlijk denken we tijdens de productie ook aan het milieu; Sunproof® stoffen zijn Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd en zijn recyclebaar.

Onderhoudstips:

 • De meeste vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het deppen met lauw water en afwasmiddel.
 • Bleekmiddelen kunnen indien nodig gebruikt worden.
 • Door de ritssluiting zijn de kussens wasbaar op 40 graden.
 • Als de stof gewassen is, moet deze aan de lijn gedroogd worden, of droogtrommel gedroogd met beperkte warmte.
 • Olefin droogt zeer snel.
 • Olefin hoeft niet gestreken te worden.
 • ACHTERKANT OPEN/GESLOTEN

  Achterkant open

  Wij bieden u de optie aan om de achterkant open te laten. Wanneer de achterkant van de bank niet in het zicht staat, kunt u ervoor kiezen deze open te laten. Dit scheelt natuurlijk extra hout en productietijd, waardoor de bank goedkoper wordt.

  Achterkant dicht

  Wanneer de achterkant in het zicht staat is het fraaier om deze dicht te maken. Uiteraard wordt de achterkant gesloten met hetzelfde hout als de rest van de bank. tevens blijft de binnenkant beter beschermd tegen eventuele weersinvloeden.

  HOUTSOORTEN

  Steigerhout voor buiten

  Oorspronkelijk kwam steigerhout rechtstreeks van de steigers en zaten de schroeven/spijkers/cementresten er nog in/op. Tegenwoordig wordt het hout verouderd gemaakt, waardoor de planken netter zijn. Desondanks kunnen we nooit uitsluiten dat er oneffenheden in de planken zitten zoals scheuren/knoesten harsvlekken en kleurverschil. Uiteraard wordt het hout door ons goed geschuurd. Het onbehandelde steigerhout heeft een bruine kleur en is leverbaar in 3 en 4,5 cm. Voor buiten gebruiken wij uitsluitend hout dat is terug gedroogd tot 18% vochtgehalte, wat ideaal is om meubels te maken. Doordat het wordt terug gedroogd kan er verschil zitten in de breedte van de planken, het schommelt tussen 19,3 en 20cm. Bladen en zullen hierdoor in de breedte niet de exacte afmeting hebben zoals selecteerbaar. Ook de diepte van onze banken kunnen hierdoor afwijken. Een tafelblad van 100cm zal tussen 95 en 100cm worden. Ook kan er verschil zitten in houtkleur. Dit is afhankelijk uit welk gebied de boom komt, waar in het bos staat de boom, levensduur enz. De ene boom zal de kleurbehandeling beter opnemen dan de andere

  Steigerhout voor binnen

  Voor binnen gebruiken we geschaafd steigerhout, wat een netter effect heeft. Desondanks kunnen we nooit uitsluiten dat er oneffenheden in de planken zitten zoals scheuren/knoesten harsvlekken en kleurverschil. Het onbehandelde steigerhout voor binnen heeft een bruine kleur en is leverbaar in 3 en 4,5 cm. Dit hout wordt verder terug gedroogd tot 12%, waardoor de werking minimaal is. Doordat het wordt terug gedroogd kan er verschil zitten in de breedte van de planken, het schommelt tussen 19,3 en 20cm. Bladen zullen hierdoor in de breedte niet de exacte afmeting hebben zoals selecteerbaar. Een tafelblad van 100cm zal tussen 95 en 100cm worden. Ook kan er verschil zitten in houtkleur. Dit is afhankelijk uit welk gebied de boom komt, waar in het bos staat de boom, levensduur enz. De ene boom zal de kleurbehandeling beter opnemen dan de andere
  Wilt u het ruwe steigerhout effect ook voor binnen? We kunnen de buiten planken ook extra laten terug drogen, neem daarvoor contact ,met ons op.

  Steigerhout algemeen

  Hieronder vindt u enkele voorbeelden wat voorkomt bij steigerhout voor zowel binnen als buitengebruik. Dit voldoet aan de norm en maakt onze meubels uniek. Reclameren is derhalve niet mogelijk.


  Noestgaatjes van ca. 1-1,5cm

  Harsplekjes van ca. 3cm

  Kopse kanten zijn lichter, het hout heeft alleen aan de buitenkant de verouderde look

  latafdrukken ontstaan bij het proces en horen bij de used-look van steigerhout

  latafdrukken ontstaan bij het proces en horen bij de used-look van steigerhout

  Bij het zaag- en schaafproces kunnen oneffenheden ontstaan in het hout

  Douglas hout

  Douglas hout is één van de hardste naaldhoutsoorten waardoor het kwalitatief beter is dan steigerhout. Wij gebruiken uitsluitend geschaafd Douglas dat rechtstreeks uit het Schwarzwald komt. Het hout wordt speciaal voor ons terug gedroogd zodat de schimmels in het hout, worden gedood. U ziet bij ons dus niet de "groene schimmelplekken" die vaak in het Douglas zitten. Ondanks dit alles kunnen we ook bij Douglas niet uitsluiten dat er scheurtjes/knoesten/harsvlekken en kleurverschil in zit. Douglas is geel/oranje kleurig waardoor de uitstraling geheel anders is dan van steigerhout. Na verloop van tijd zal het Douglas vergrijzen en kunnen er scheuren in het hout ontstaan.

  Geen recht op herroeping of teruggave

  Indien meubelen worden gemaakt volgens klantspecifieke wensen of op maat gemaakt voor persoonlijke behoeften, bestaat er voor dit artikel geen herroepings- of retourrecht voor de consument.

  Stalen

  Wij bieden de mogelijkheid om houtstalen op te sturen. Let wel op, hout is een natuurproduct en kan afwijken op kleur en oneffenheden zoals boven beschreven. U kunt dus niet reclameren indien het meubel afwijkt van de kleurstaal.

  Anderen bekeken ook